Granater in i bostadskvarter. Fosforbomber på barn. Fortsatt utbyggnad av bosättningar på Västbanken. Och så nu detta. Israel fortsätter att klampa på som en elefant i en glasbutik.

Vem som helst hade kunnat räkna ut att det skulle sluta illa. Kanske inte så här jäkla illa, men ändå. Det visste aktivisterna i konvojen, det visste alla. Det spelar ingen roll att de israeliska soldaterna uppges ha blivit attackerade med knivar och yxor. Bilden på allas näthinnor är att Israels soldater har skjutit ned människor på en humanitär konvoj.

Det är just sådant här beteende som stärker extremister i Hamas och ytterligare polariserar och radikaliserar de båda parterna i konflikten. De enda som förmodligen jublar just nu är de mest militanta islamisterna.

Israels vänner borde rimligen bli färre och färre.