Jag har inte ätit på McDonald’s sedan en söndag i Bremen 1998. Anledningen är enkel: det är dyrt och äckligt. Och den där söndagen hade jag inget val eftersom allt annat var stängt.

SVT:s Dokument inifrån har gjort en ICA 2.0 och avslöjat fusk med datummärkningen (programmet sänds på söndag kväll). Dessutom visar det sig att löftet om att hamburgarna inte ska vara äldre än 10 minuter när kunden köper dem är bluff.

Det är förstås inte farligt att äta en hamburgare som stått på värmning i en timme. Men McDonald’s ägnar sig åt bedrägeri när de påstår en sak utåt och sedan gör en annan. Nu kommer inte detta att påverka folks generella inställning till McDonald’s. Varumärket är helt enkelt för inpräntat. Men det får mig ånyo att fundera över varför folk egentligen äter hos dem. Det är svårt att förstå.

Det finns ingen anledning att ompröva beslutet att inte äta på McDonald’s.