Expressen tycker att vi ska vara ”stolta men inte nöjda” över vårt land. Ledarredaktionen gör ett ”valmanifest” i vilket de listar 16 punkter för ett bättre Sverige. Det är ömsom avmätt, ömsom sossigt. Vissa självklarheter, andra fånigheter. Det handlar om vänsterpolitik på jämställdhetsområdet, borgerlig på försvarsområdet och mer satsningar på polisen.

Hur medlemskapet i regleringssällskapet EU har tjänat Sverige väl får vi inte veta. Expressen slänger även in ett inträde i eurosamarbetet som ett krav. Man måste beundra deras humor i alla fall.

Var är visionerna? Vågar ingen ledarsida sticka ut hakan längre? Och, som Markus Berglund frågar, var är integritetsfrågorna? Den slutsats vi kan dra av blaskans ”valmanifest” är att Sveriges så kallade liberala kvällstidning i princip tycker att Sverige är bra som det är. Föregångslandet, sa någon…