I förra valet lovade Fredrik Reinfeldt att övertrumfa den socialdemokratiskas vallöften till välfärden – kosta vad det kosta ville. Syftet var att neutralisera Socialdemokraternas främsta vapen – hotet om högerspöket som Göran Persson älskade att använda. Nu gör den rödgröna oppositionen samma sak och lovar fler välfärdsmiljarder än regeringen. Den säger sig ha ”hittat” 12 miljarder att spendera. Men den här gången luktar det faktiskt desperation.

Regeringen hoppas på ett skatteval. Oppositionen vill se ett val som fokuserar på situationen för arbetslösa och sjuka och arbetar därmed för ett bidragsval. Båda kommer att berätta hur många miljarder av svenska folkets intjänade kronor de vill spendera på det ena eller det andra.

Det blir alltså ett val mellan två alternativ som tävlar om vem som kan spendera mest av dina och mina pengar. Jäkla cirkus. Kanske man borde leta reda på någon restresa vid mitten av september ändå…