Den 28 augusti är det ”heterohatets dag” då Göteborgs Queerinstitut ska protestera mot heterosamhället, kapitalismen, patriarkatet, Alliansen och säkert Bingolotto också.

Det är lite svårt att tro att detta verkligen är på allvar. Det är både för bisarrt och självmålsaktigt för att vara seriöst menat. Alternativt är det fjortisar som ligger bakom spektaklet. Förutom att informera om sitt budskap vill Göteborgs Queerinstitut (skattefinansierat?) inrätta särskilda heterofria zoner. Det är lite oklart vad det betyder konkret, men byt ut ”hetero” mot ”jude” och du förstår säkert galenskapen.

Göteborgs Queerinstitut, om det nu verkligen finns på riktigt, är en samling fåntrattar som bäst kan beskrivas som sekteristisk pubertetsvänster. De vill inte ”liberal tolerans”, de vill ”revolution!”. Och så vidare. De är också okunniga. Antagandet att ”alla som röstar på Alliansen är straighta” stämmer inte så värst bra när Alliansen är den första svenska regering som haft en öppet homosexuell minister.

Fjortisarna vill ”störta heterosamhället i gruset”. Men jag kan inte påstå att jag som heterosexuell känner mig särskilt orolig…