Fredrik Reinfeldt kan tänka sig sänkta arbetsgivaravgifter för jämställda företag. Det är alltså könet som är det viktiga för regeringen, inte människors kompetens. Hur ett sådant förslag ska kunna förenas med diskrimineringslagstiftningen återstår att se. Att den politiska makten i praktiken sanktionerar könsdiskriminering är förstås besvärande. Att de borgerliga partierna under Reinfeldts statsministerskap har gått och blivit vänsterfeministiska är bedrövligt.

Den som är motståndare till allt från genuscertifierade dagis till krav på jämställdhetsplaner på landets arbetsplatser har inte haft mycket att glädjas åt under Alliansens fyra år vid makten. Nu ska eländet alltså fortsätta.

Jag tvivlar inte en sekund på att det hade blivit ännu värre om de rödgröna vunnit valet. Men faktum kvarstår: genustramset fortsätter. Statsfeminismen företräds numera av de borgerliga. Det är alliansfärgade morötter i stället för rödgrön piska, men det handlar likt förbannat om politisk styrning. Ack, ja…