”Mäns våld mot kvinnor”. Så beskriver medierna normalt våldsincidenter där en man slår en kvinna. Som om det handlade om ett generellt problem, som om det var kopplat till manligheten i sig. Det är tragiskt att denna radikalfeministiska vrångbild av mannen har fått fäste i Sverige.

Inte bara slår vi män våra kvinnor. Vi förgriper oss på barn också. Pedofilhysterin har fått så absurda konsekvenser att vissa män känner obehag inför att hämta sina barnbarn på dagis. Hur det är för män att arbeta på dagis och förskolor i dag vågar jag inte ens tänka på.

Föreställningen om mannen som förbrytare och kvinnan som offer illustrerades också tydligt i Aftonbladet för några dagar sedan när tidningen skrev om den uppmärksammade barnpornografihärvan i vilken 24 kvinnor är delgivna misstanke. Den misstänkta huvudmannen antas ha ”triggat igång” kvinnorna. Alla vet ju att kvinnor inte tänder på sådant där material, att kvinnor inte begår övergrepp mot barn. Enligt detta resonemang fråntas de i praktiken ansvar för sina egna handlingar. De är, innerst inne, offer. Offer för mannen.

Huruvida det handlar om tecknad manga i det här enskilda fallet eller bilder på verkliga övergrepp förtäljer inte historien. Man kan ju inte vara så säker numera…