Ena dagen är det Veronica Palm. Andra dagen är det Sven-Erik Österberg. Nu dammas även Pär Nuder av i spekulationerna. Jag ser Nuder som en intelligent politiker, till skillnad från många andra. Inte särskilt karismatisk, dock.

En fördel för honom är förstås att han inte förknippas med de senaste årens socialdemokratiska debacle. Han kan komma in som en frisk vind. Men han har officiellt lämnat politiken och sitter inte i riksdagen, vilket gör det hela lite mer komplicerat. Dessutom var Nuder aldrig särskilt populär i partiet under den förra ordförandestriden i Socialdemokraterna. Anses han vara ett bättre val i dag? Och vill han ens komma tillbaka?

Det har spekulerats i att Nuder hela tiden har lurat i vassen, väntande på att Mona Sahlin ska misslyckas som ledare för att sedan, lite diskret, kliva fram och erbjuda sina tjänster när övriga kandidater en efter en har fallit bort. Kanske är det dags för en comeback.