Det kommer uppmuntrande uppgifter från den libyska huvudstaden sent i kväll som säger att diktatorn Gadaffis egna säkerhetsstyrkor har lagt ned vapnen och att sonen Seif al-Islam har tillfångatagits. Live-källor till BBC och CNN på plats rapporterar att hela Tripoli är under rebellernas kontroll och att det firas på Tripolis gator med skott som skjuts i luften.

De senaste tre timmarna uppges rebellerna ha tagit staden utan motstånd. Det har alltså gått betydligt snabbare än någon kunnat ana. Det är dock lite för tidigt att förklara segern vunnen eftersom diktatorn själv inte har gripits, dödats eller flytt. Upprymda uppgifter från rebellsidan har dessutom tidigare inte visat sig stämma helt och hållet. Men det står helt klart att det är rebellerna som har initiativet i huvudstaden och att Muammar Gadaffis tid som en maktfaktor i Libyen definitivt är över.