Ibland är det jobbigt att ha rätt.

När FRA-lagen klubbades igenom i riksdagen och de sista kritikerna blidkades (lurades) sades att FRA endast skulle spana på utländska hot. Sedan dess har dörren öppnats för Säpo. Nu vill Alliansen med Beatrice Ask i spetsen öppna upp även för Rikskriminalpolisen.

Det var precis det här alla FRA-motståndare hävdade skulle hända. Ändamålsglidningen. Uppluckringen av den ursprungliga överenskommelsen som enligt Fredrick Federley och Annie Lööf blev så fantastiskt bra just tack vare dem. I dag står de med lång näsa när alliansregimen visar sig vara precis så fräck som vissa av oss varnade för.

Det kommer knappast att stanna här. Fler kommer att få rätt att ta del av FRA:s signalspaning i framtiden. Pandoras ask är redan öppnad och allt fler kommer att vilja ta del av innehållet. Man orkar fanimej inte ens bli besviken längre.

Beatrice Ask har bjudit in Socialdemokraterna för överläggningar. Nu har S chansen att göra något konkret av sitt påstådda FRA-motstånd. De kan säga nej. Men hur många tror att de kommer att göra det?