Om du ska göra reklam med glimten i ögat och med en nypa sex inblandat, gör det inte i Simrishamn. Där sitter nämligen Feministiskt initiativ med Gudrun Schyman i kommunfullmäktige och driver jämställdhetsarbete så det står härliga till. Den man som gjorde reklam för varmkorv med plutande kvinnoläppar sattes omgående på plats. 
Schyman är glad att ovanstående bild för varmkorv nu är nedplockad och att ”medborgarna har reagerat”. Det är ju viktigt att kommuninvånarna engagerar sig i viktiga frågor, inte sant?
Kommunen har även en egen genuspedagog. Hon har givetvis sin bild av reklamaffischen klar: ”Det här är en sexualiserad bild. Ett praktexempel på en oreflekterad handling och på traditionellt könstänkande i syfte att locka kunder”. En lång analys för lite korvreklam, kan tyckas. Att försöka locka kunder är för övrigt ett ganska naturligt beteende för den som driver ett företag.
Jörgen Andersson, som driver gatuköket, anklagas för att vilja ”sabotera jämställdhetsarbetet” som kommunen driver. Själv tycker han helt enkelt att bilden är rolig. Ve den som inte följer jämställdhetsdiktaturens hårda regler.
Att vänsterfeminister har fått stämpeln som humorfria stackare som kokat torrt är kanske inte så konstigt när man ser upprördheten över lite korvreklam.