Jag har inga direkta planer på att ha sex med djur. Det är inte riktigt min kopp te. Snart kommer dock den som har sådana planer att vara en brottsling då det förbereds ett förbud mot tidelag.

Redan i dag är det förbjudet att förgripa sig på djur om djuret lider fysisk eller psykisk skada. Det är lite oklart hur det sistnämnda ska kunna bevisas. Antalet ko- och fårterapeuter lär vara begränsat. Men nu vill alltså regeringen att allt sexuellt umgänge mellan djur och människa ska förbjudas.

I grund och botten är det en moralistisk lag som syftar till att beivra något som anses äckligt, omoraliskt och opassande. Inte har det särskilt mycket med djurens väl att göra. Betänk detta: det blir förbjudet att förlusta sig med ett djur, oavsett om djuret lider skada eller ej. Men det är fullt lagligt att under plågsamma former avrätta djur i vår köttindustri.

För vidare argument överlåter jag till Eskil Erlandsson att ta några exempel.