Det har dragit ut lite på tiden, men nu är det klart med den extra avgiften på externa hårddiskar (80 kronor) och USB-minnen (en krona per gigabyte minne). Detta är fullständigt galet av flera skäl.

Tvisten mellan Copyswede och elektronikbranschen slutade sålunda med seger för upphovsrättslobbyn. Följden blir att en avgift tas ut av alla som köper dessa produkter, oavsett syftet, inte av de som olovligt kopierar.

När jag vill föra över alla semesterbilder från senaste resan till ett USB-minne för att rädda bilderna undan en eventuell datorkrasch, måste jag betala pengar till allsköns artister eftersom detta usb-minne även skulle kunna användas för att kopiera upphovsrättsskyddade verk. Det är så urbota dumt att håret blir grått.

Det är just den här sortens korkat beteende som gör att musik- och filmindustrin bara förtjänar vårt förakt.

Läs även:
Per Hagwall, Anna Troberg