Efter att ha besökt Kina och Hongkong över det kinesiska nyåret fick det bli en helsvensk vistelse under den korta sommarsemestern.

Sverige är vackert. Det slås jag av varje gång jag ger mig ut i spenaten. Denna gång var det Dalarnas vackra natur och välskötta gårdar som stod som exempel på detta. Dalarna tar sin historia och kultur på allvar, det är ett som är säkert. Det gör också att det känns äkta, även för en som faktiskt är kvartsmas.

Det kan dock bli en aning mycket av det goda efter ett tag. Efter en riktig glesbygdsöverdos har min kvot av hemslöjdsgårdar, antikvariat, hantverksbutiker och rader av handmålade dalahästar fyllts med råge.

Det är också alltid lite tragiskt att se de orter som sakta självdör, där butikslokalerna förgäves skriker efter nya ägare och där den lokala pizzerian, konditoriet och ICA-butiken utgör själva navet i gemenskapen.

Det är härligt att besöka den svenska glesbygden. Men det är också alltid lika skönt att komma tillbaka till Stockholm igen.