Europaparlamentsvalet ser ut att bli precis den kalldusch som många av opinionsmätningarna visat. Redan när valun presenterades kl. 21 släcktes lyset för Piratpartiet, som fick 2,5 procent. Även om det finns potential att klättra ser det ganska kört ut att nå ett mandat.

Samtidigt landar Feministiskt initiativ på 7 procent. Därmed ansluter sig Sverige till den rad av länder där extremistiska partier går framåt. I Frankrike fick Front National runt en fjärdedel av rösterna, i Grekland tar nazistiska Gyllene Gryning mandat och i Danmark ser Dansk Folkeparti ut att bli största parti.

Valresultatet i Sverige innebär att två av våra allra bästa europaparlamentariker kastas ut och att en feministisk extremist, Soraya Post från Fi, kommer in. Det innebär att en menlös och politiskt korrekt nolla som Lars Adaktusson, som aldrig kommer att uträtta någonting vettigt, kommer in. Därtill kommer Sverigedemokraterna få minst ett mandat.

SVT höll den rosa fanan ända in i kaklet. En leende reporter gratulerade Gudrun Schyman medan Jimmie Åkesson pressades hårt om vilken grupp SD vill tillhöra. Och SVT hade över huvud taget ingen bevakning på Piratpartiets valrörelse.

En längre bloggpost om valet kommer. Men nu blir det en whisky.