Hur jag ska rösta i riksdagsvalet har jag ännu ingen aning om. Däremot är min röst i Europaparlamentsvalet, hur mycket jag än ogillar att legitimera detta val, lätt att lägga. 
Eftersom jag värdesätter personlig integritet och internets frihet, eftersom jag är stark motståndare till det övervakningssamhälle som har skapats och eftersom i princip alla partier står på fel sida i dessa frågor finns bara ett val: Piratpartiet. 
Jag avstod från att rösta 2009. Men denna gång kommer jag att rösta på Christian Engström (PP). Jag vet att Piratpartiet har gjort skillnad i parlamentet, och som utvecklingen i EU ser ut behövs motståndsfickor som åtminstone ger ett litet hopp om att det går att vinna segrar ibland.
Nu ökar Piratpartiet i opinionen – från 2,4 till 3,1 procent, enligt Skop (PDF). Partiet syns mer i medierna, och valrörelsen har bara börjat. Ett mandat är inom räckhåll.