Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Vi har en av världens mest feminiserade manliga befolkningar. Kvinnor har en dokumenterad fördel i rättssalen, både när det gäller påföljder och i vårdnadstvister. Det är kort sagt ett bra land att vara kvinna i.

Men det räcker inte. Feministerna mobiliserar mot ett samhälle de uppfattar som kvinnofientligt och diskriminerande. De är arga. Det tycks inte finnas några gränser för vilka orättvisor som drabbar kvinnor.

För att få lite perspektiv på saker och ting kan vi titta på Iran, ett av världens mest slutna länder med kvinnoförtryck inskrivet i lagen. Där protesterar nu kvinnor mot huvuddukstvånget genom att ta sig av sina huvuddukar och lägga upp bilder på Facebook (som såklart är blockerat).

Det är en liten enkel protest för individuell frihet och för rättigheten att slippa skyla delar av sin kropp av religiösa skäl. De kallar det ”frihet i smyg”.

Vi hör aldrig svenska feminister stå upp för dessa kvinnors rättigheter. I stället riktar de vreden mot de tuktade svenska männen, i ett av världens mest jämställda länder.

Get your priorities straight.