På första maj kommer de fram ur sina vrår. Socialisterna. Kommunisterna. Marxistleninisterna. Vänsterutopisterna och givetvis fackpamparna.

Innehållet känner vi igen. Fler förbud. Fler regleringar. En starkare stat på individens bekostnad. Och högre skatter. Förutom den sänkta skatten för pensionärerna, förstås. Den anses av någon outgrundlig anledning inte skadlig för vare sig skattekistan eller välfärden.

Det lutar åt regeringsskifte, och det kan bli en regering med en stark slagsida åt vänster. Miljöpartiet ligger stadigt kring 10 procent och Vänsterpartiet kammade hem 8,6 procent i senaste mätningen. Socialdemokraterna behöver båda för att nå en majoritet nu när partiet ligger kvar kring drygt 30 procent, det vill säga det resultat som i förra valet kallades för katastrof.

Det finns något väldigt dammigt och unket över första maj. Socialdemokraterna kallar sig ”framtidspartiet”, men retoriken känns fortfarande väldigt 1889. Det finns över huvud taget inget som andas framtid i partiets framtoning eller budskap. Ännu värre är det förstås till vänster om S. Vänsterpartiet fortsätter att drömma om socialistiska lösningar.

Medierna tog ingen paus utan fortsätta att gulla med ett av valrörelsens mest extrema partier, Feministiskt initiativ. Dagens Fi-push var den om att det är synd om partiet eftersom dess mest välkända talesperson får för mycket uppmärksamhet i medierna.

Ja, vilka bekymmer de har, feministerna…