På torsdag startar Nordiskt forum om kvinnors rättigheter i Malmö. Det är en uppföljning av tidigare konferenser i Oslo och Åbo, och syftet är att sätta ihop ett slutdokument med krav och uppmaningar till de nordiska länderna.

Till dagens pappersupplaga av DN säger statsvetaren (och aktivisten, tydligen) Drude Dahlerup att ”Nordiskt forum blir feministisk mobilisering och ett sätt att sätta press på politikerna”. Dahlerup tycker att de som anser att de nordiska samhällena är mest jämställda i världen har ”sovit en Törnrosasömn”. Titta bara på Norge, påpekar hon. Där har den nya regeringen minskat antalet föräldraveckor vikta till pappan från fjorton till tio. Katastrof!

Dahlerup fortsätter med att konstatera att Danmark skiljer ut sig genom synen ”att staten inte ska lägga sig i och den attityden kan bli farlig”. ”Kvotering”, tillägger hon, ”är till exempel inte alls till att tala om”. Feminism är ett fy-ord i Danmark, menar Drude Dahlerup.

Inte nog med att Dahlerups absurda exempel visar att hon är förlorad i den feministiska sektmentaliteten där antalet pappadagar och motstånd mot kvotering är ett mått på hur jämställt hela samhället är – hon visar också att det som innerst inne betyder någonting inte är att länder arbetar för jämställdhet mellan könen. Det är att de ställer upp på de feministiska käpphästarna. Allt annat är barbari. Tydligare kan den enorm smala feministiska åsiktskorridoren knappast beskrivas.

Nordisk forum ska handla om kvinnors rättigheter, får vi veta. I själva verket kommer det bli ett enda långt feminisiskt väckelsemöte. Det känns faktiskt lite befriande att jag just dessa dagar kommer att vara utomlands och därmed på behörigt avstånd…