Medierna älskar att berätta sådana här historier. Om en familj som känner sig kränkt. Diskriminerad.

Ett par med en tvåmånaders bäbis beslutar sig för att äta lunch på det lyxiga Dorsia Hotel & Restaurant. Men de släpptes inte in. Orsaken var spädbarnet.

Paret tycker att deras dotter blivit diskriminerad (undertecknad gissar att barnet i fråga struntar i vilket eftersom Dorsias meny inte riktigt passar ett tvåmånaders barn i alla fall). ”Dagen blev förstörd”, tycker de.

”Jag tycker att dem var fruktansvärt otrevliga”, återberättar Expressens journalist och visar att hon missat några svensklektioner.

Dorsia Hotel & Restaurant har en åttaårsgräns. Det betyder att barn som är åtta år eller äldre anses kunna sitta vid bordet och inte störa övriga gäster. Det är en fullt rimlig regel på en lite dyrare restaurang. Om det är något man som betalande gäst vill slippa när man äter, är det skrikande barn. Att barnet i detta fall sov i vagnen spelar föga roll eftersom barn de facto har en förmåga att vakna. Och skrika.

Vill man ta med ett spädbarn när man äter lunch finns många ställen att välja bland som inte är lika nogräknade när det gäller matro för övriga gäster.