Sossemoderaterna backar. Sossarna gör ett nytt katastrofval. Miljöpartiet rasar samman efter att med stort självförtroende ha siktat på att bli tredje största parti. Vänsterpartiet ligger i princip stilla, trots partiledarbyte. Och Fi kommer inte in.

Samtidigt blir Sverigedemokraterna vågmästare. Ett härligt parlamentariskt kaos väntar. Detta är det bästa tänkbara valresultat med de givna förutsättningarna.

Vi slipper Beatrice Ask. Vi slipper Erik Ullenhag. Vi slipper också Fredrik Reinfeldt, som förmodligen kommer avgå som moderatledare inom inte alltför lång tid.

Detta blir en nöt att bita i för Stefan Löfven. Miljöpartiet ser inte ut att göra ett bra val, vilket gör att S+MP+V inte räcker för att ens närma sig en riksdagsmajoritet. Första prövningen kommer vara den första budgeten. Som SD kan fälla.

Det blir roligt det här.

Skit på dig!