Alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet har ett kvinnoförbund. Även Piratpartiet ska tydligen få ett. Lika bra det, kanske, när partiet nu ändå har bestämt sig för att bli som alla andra.

I en tid när nästan alla partier är mer eller mindre feministiska, när i stort sett alla beskriver Sverige som ett land med en könsmaktsordning och när kvinnor anses mer skyddsvärda än män, är det för mig besynnerligt att politiska partier ska behöva ha särskilda avdelningar för kvinnofrågor.

Det är dessutom en väldigt konstig syn på kvinnor i politiken och på politiken som sådan. Kvinnoförbund inom de politiska partierna signalerar nästan att politik är en manlig syssla, vilket verkligen inte är fallet i dag, och att kvinnor får organisera sig tillsammans i särskilda avdelningar.

Så varför kvinnoförbund? Vad tycker exempelvis Nya Moderaterna som är så antifeministiskt eller kvinnofientligt att partiet behöver en särskild avdelning som driver just kvinnofrågor? Är det så svårt för kvinnliga moderater att driva hjärtefrågor på stämmorna?

Eller är kanske kvinnoförbunden bara en ursäkt för vissa att känna sig ännu lite godare än alla andra och dricka en massa kaffe under tiden?

Förklara gärna för mig, den som vet.