Vi går inte mot maktskifte bara i Rosenbad utan också i landet största stad. Om vi ska tro DN/Ipsos senaste mätning väntar ett skräckstyre i Stockholm efter valet.

Socialdemokraterna gör ett dåligt val (21,6) men får tillsammans med Miljöpartiet (18,3) och Vänsterpartiet (9,3) 49,2 procent. Det stora utropstecknet är att Feministiskt initiativ enligt mätningen tar plats i stadshuset med 5,3 procent och därmed skulle kunna utgöra underlag för ett rödgrönrosa styre under de kommande fyra åren.

Centern, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ligger alla på gränsen. Särskilt illa ser det ut för KD med ynka 1,8 procent.

Det ska sägas att Ipsos gav Fi 4 procent i sin senaste riksdagsmätning medan Sifo nöjde sig med 1,8. Vänsterpartierna ligger högre och SD lägre hos Ipsos – SD har faktiskt fått över 5 procent i Stockholm i andra mätningar.

Inget är således klart. Men det lutar åt maktskifte, och om olyckan är framme kan extremfeminister utgöra underlag för ett regimskifte i stadshuset. Det är bara att ta skydd.

Snart i stadshuset.