Dagens budgetomröstning i riksdagen blev historisk. Alliansen, landets så kallade opposition, lade ned sina röster. De borgerliga partierna röstade inte på sin egen budget. Detta betyder att den rödgröna regeringens vårändringsbudget nu gäller.

Endast två borgerliga ledamöter, Anders Hansson och Finn Bengtsson, röstade för alliansbudgeten. Det blev alltså inget större moderat uppror mot Decemberöverenskommelsen i kammaren.

Regeringen är glad. Aftonbladets ledarredaktion är glad. Anna Kinberg Batra är glad. Borgerliga väljare och alla som tycker att det är bra om ett land har en aktiv opposition som röstar för sin egen politik i kammaren har mindre anledning att känna glädje i dag.

Detta är en skammens dag. En dag som borde få alla borgerliga riksdagsledamöter att rodna. Att skämmas.

Det enda positiva med dagens omröstning är möjligen att regeringen från och med nu inte kan skylla det fallande väljarstödet på något annat än sin egen politik. Ty nu har den rödgröna budgeten röstats igenom i riksdagen. Nu kan skatte- och bidragshöjarpolitiken börja. Med oppositionens passiva stöd.