Ett tecken i tiden. Något annat kan man knappast kalla beslutet att döpa fotbollsklubben Falkenbergs FF:s arena till Falcon Alkoholfri Arena. ”Lite oväntat och långt”, tycker klubbens ordförande. Men jävligt PK.

Jag som tyckte att Friends Arena var illa nog. Nu ska alltså en allsvensk klubb spela på en arena med namnet ”alkoholfri” i namnet. Efter att Kirunas hockeylag spelat i regnbågsfärgade tröjor och världens första hbtq-landslag i handboll har bildats i Sverige är det klart att även klubbarnas arenor måste få namn som känns moderna.

Kanske är detta starten på en våg av politiskt korrekta namnbyten på både fotbollsarenor och hockeyrinkar. Vad sägs om Luleå Normkritisk Arena? Hen-rinken? Glutenfri Arena? Mellanmjölk stadion? Vegan-vallen? Ecpat Arena?

Ja, det är bara att komma med förslag…