I dag gästbloggar jag hos Fredrik Antonssons I otakt.

Högern och vänstern som reella företeelser är mer eller mindre döda. Konflikten mellan borgare och arbetare är borta. I stället har vi fått en ny konflikt: eliten mot folket. Det spelar ingen roll om du röstar på M eller S, C eller MP – politiken blir i stort sett identisk i alla fall.

Konflikten mellan elit och folk är farlig för eliten. Detta vet etablissemanget mycket väl, vilket kan förklara statsministerns nya tonläge och beslut att skippa eliternas firmafest i Almedalen i sommar. Om denna tillfälliga flirt med folket räcker för att locka tillbaka väljare till landets största etablissemangsparti är däremot tveksamt. Förmodligen är det så att kampen mellan eliten och folket bara har börjat.

Läs om ett förändrat politiskt landskap.