Hyckleri och dubbelmoral är två av människans mindre smickrande egenskaper. När det dessutom är personer som satt sig själva på etikens och moralens piedestaler som gör sig skyldiga till detta är det ännu fulare. Ännu äckligare.

När en sverigedemokrat hoppar av och anklagar en icke namngiven partikamrat för sexuella övergrepp flera år bakåt i tiden blir det förstasidesnyheter i alla stora medier. Partiets gruppledare och partiledare bjuds in för att försvara sig mot anklagelser som inte riktigt går att värja sig mot eftersom det saknas bevis. Aftonbladets ledarsida blåser upp det inträffade, och en av ledarskribenterna twittrar om en ”kultur” i SD.

När en av de mest profilerade ledarkrönikörerna på landets största tidning namnges av en halvkänd person som den som drogade och våldtog henne för elva år sedan är det däremot knäpptyst. DN, Aftonbladet, SvD, Expressen och public service – ingen rapporterar någonting. Den som kommer med anklagelsen är vänsterfeministen Cissi Wallin, så hon kan knappast avspisas som höger. Däremot tillhör Fredrik Virtanen de goda och måste således skonas från det drev som hade träffat alla av en annan politisk kulör.

Samma sorts hyckleri ser vi när en afghansk asylsökande döms för ett sexuellt övergrepp på ett konfirmationsläger. Mannens 14-åriga offer skuldbeläggs och hånas av #jagärhär-människor, nästan samtliga kvinnor. De tar utan att tveka 19-åringens parti. De ”vet” att han är utan skuld, och betraktar honom som ett offer. Någon påpekar att tjejer med långa ögonfransar kan ställa till ett helsike för män.

Jag har ingen insyn i något av dessa fall. Jag var inte på plats och kan inte veta vad som hänt och inte. Endast i ett fall finns en fällande dom – den asylsökande afghanen är faktiskt dömd i svensk domstol. Vilket, om man tror på rättsstaten, borde betyda någonting.

Som vanligt reagerar jag på det hårresande hyckleriet. På dubbelmoralen. Medierna och ”de goda” är inte ett dugg intresserade av brottsoffers upplevelser. Det är inte de påstådda brotten som egentligen upprör dem. Det är de politiska motståndarna de vill klämma åt. Alltid. Om någon ur de egna leden anklagas för brott bemöts det med största möjliga tystnad.

Detta klandervärda beteende är så fullt av stinkande hyckleri att jag blir illamående. Åter igen har vi fått se kristallklara bevis för en avskyvärd människosyn från vänsterhåll. Det har inte direkt blivit svårare att tycka genuint illa om dessa ursäkter till människor.