Häromdagen kunde vi gratulera Miljöpartiet till sin första etnoinröstade riksdagskandidat, Leila Ali Elmi. Hon intervjuades friskt i både SR och SVT.

Ung, kvinna, feminist, antirasist och muslim. Ali har kort sagt alla sköldar uppe. Troligen kommer hon därför lyckas parera den kritik hon nu får när det framkommit att hon gillat och delat ett klipp som går till grova personangrepp mot frilansjournalisten Joakim Lamotte.

Miljöpartiet har alltså fått in en riksdagskandidat som hävdar att ett klipp där en urspårad feminist säger att Joakim Lamotte är ”parasit”, ”skadedjur”, ”kukhuvud”, ”misogynt jävla as” och ett ”fanskap till människa” är ”bland det bästa hon sett på länge.

När hon blir ertappad tar hon avstånd från språket. Tidigare var det alltså det bästa hon sett på länge.

Jag är inte så förtjust i att jaga folk utifrån vilka länkar de delat eller gillat. Men det är så här vänstern och de etablerade medierna arbetar för att sätta dit folk med fel åsikter, och då ska det givetvis gälla lika för alla. Även feministiska miljöpartister med dolt hår får således finna sig i att granskas på samma grunder.

Mången sverigedemokrat har blivit påkommen med att dela eller gilla saker som kan anses vara rasistiska eller utan tvekan är det. Detta får konsekvenser eftersom partiet praktiserar en nolltolerans.

Särskilt graverande för ett feministiskt och påstått tolerant parti som MP är det därför när en ung kandidat, som dessutom fått uppmärksamhet i medierna, sprider ett klipp med riktigt grova övertramp som detta.

Leila Ali lär komma helskinnad ur detta första lilla test. Men nu har vi fått ännu ett exempel på vilken sorts värdeavgrund som finns i Gustav Fridolins parti. Även i de fall personen tar män i hand.

Läs även:
Toklandet