Det hör inte till vanligheterna att jag kommenterar en reklamfilm här på bloggen. Faktum är att det nog aldrig har hänt tidigare, men Gillettes politiskt korrekta spektakel är ett så flagrant exempel ur vår samtida radikalfeministiska kultur att den inte kan stå oemotsagd.

Mycket har redan sagts om Gillettes försök att appellera till den progressiva vänstern som gapar om ”toxisk manlighet”. Joe Rogan är en av många som kommenterat (Piers Morgan är inte överförtjust heller). Bakgrunden är förstås Metoo (vilket som bekant blev ett monster), och i reklamfilmen i vilken män uppmanas att vara ”the best a man can be” får vi se exempel på hur män anses bete sig.

Män mobbar. Nedvärderar kollegor. Tittar lugnt på när små barn slår varandra (och grillar samtidigt, ve den som grillar). Män är ett problem.

På sätt och vis berörde jag egentligen denna endimensionella syn på män redan i somras när det brann som värst i Sverige. Vilka var de frivilliga som avbröt sin semester och åkte till brandplatserna för att hjälpa till? Män.

Vilka är historiens mest framgångsrika uppfinnare? Vilka är de främsta äventyrarna och vilka är det som förväntas stiga åt sidan för att kvinnor och barn ska kunna räddas? Män, män, män. Så där kan vi fortsätta.

Syftet med ovanstående konstateranden är inte att förminska kvinnor eller kvinnors insatser. Jag konstaterar bara att det Gillette och många feminister gör är att utmåla män som ett problem som måste lösas när det i själva verket är så att de allra flesta inte skulle klara sig utan mäns insatser varje dag.

Män bygger hus, lagar bilar, hämtar sopor, rensar avlopp, släcker bränder och tar hand om barn. Gillettes film måste vara gjord av någon som inte vet hur det är att vara man, som inte ser det goda i allt män gör i samhället eller helt enkelt bara är ideologiskt förblindad av manshat.

När män inte mobbar, slåss och beter sig sexistiskt har de lite tid över
till att rädda kvinnor och barn.

Vi känner alla män som är eller var viktiga för oss. Rimligen borde personerna bakom filmen också ha en far, bror eller farfar som de håller av väldigt mycket.

Könskriget måste få ett slut. Det slår split i relationen mellan män och kvinnor, förvirrar nya generationer pojkar och flickor och driver helt i onödan fram ett ömsesidigt förakt vi verkligen kan vara utan. Ty när män beskrivs på det sätt som i Gillettes reklamfilm, vilken tror ni blir reaktionen? ”Tack, då ska jag bättra mig”? Nej, det föder naturligtvis ett berättigat motstånd. Ingen hederlig man gillar att bli hopblandad med någon som trakasserar, mobbar och beter sig illa.

Det här försöket att ställa in sig hos dagens identitetspolitiska feministvänster hade kanske kunnat fungera på nästan vilken annan produkt som helst. Men inte på rakhyvlar av alla ting. Den som använder Gillette gör gott i att se sig om efter ett nytt märke.