Socialdemokratin hör en förgången tid till. De flesta vet detta, förmodligen även Socialdemokraterna själva. Kanske kan det förklara desperationen i att ge sig självt epitetet ”framtidspartiet”. Det politiska landskapet må förändras, men en sak förblir densamma: S är fortfarande den stora fienden.

Regeringen har lagt sin vårändringsbudget, den första framförhandlad med Centerpartiet och Liberalerna. Samtliga fyra partier skröt om hur mycket just de fått igenom. Som tidigare konstaterat saknar regeringen både styrfart och riktning i sin politik sedan JÖK:en trädde i kraft, och det är inte ett dugg konstigt när socialdemokratisk familjevecka och byggsubventioner ska samsas med liberala skattesänkningar för de rikaste.

Om M+KD-budgeten var en ”servettskiss”, vad är då regeringens vårändringsbudget? Jo, ett slags kalejdoskop som ger mer huvudvärk än tydliga svar på vart Sverige är på väg. Ingen vet, allra minst JÖK-partierna, ty de vill olika saker.

Ledande centerpartister gläds åt 12 miljoner i myggbekämpning och Liberalerna jublar över tretusen fler lärarassistenter till en kostnad av en halv miljard. Det kan nämnas att under 2017 satsade kommunerna 123 miljarder på landets nära 5 000 grundskolor, vilket gör regeringens satsning till kaffepengar.

Och för att få ett begrepp om situationen där ute i verkligheten: Samma år rapporterade Skolverket att det om fem år, alltså 2022, kommer fattas 77 000 lärare. Mer än det totala antalet lärare i grundskolan.

Att de fyra samarbetspartierna säger sig vara så oerhört nöjda hör förstås det politiska spelet till. Men från i synnerhet för Liberalerna och Centerpartiet är det ett tragiskt skådespel. De har verkligen sålt sig för ett antal prestigefrågor.

Det kan vara värt att påminna om vad Socialdemokraterna är för parti, om nu någon händelsevis har kommit att inbilla sig något annat. S är inte som andra partier.

Rebecca Weidmo Uvell har grävt igen. Denna gång har hon avslöjat ännu en socialdemokratisk lögnfabrik som är rätt talande för vad S är och hur de beter sig. Det visar sig att S-föreningen för barn och ungdomar, Unga Örnar, får 1,2 miljoner skattekronor av moderpartiet samtidigt som föreningen envist hävdar att den är ”partipolitiskt obunden”.

Genom att ljuga om sin partipolitiska tillhörighet har Unga Örnar som enda utomstående organisation lyckats få direkttillgång till den app vilken används av Luleås skolor. S-propaganda rakt in i klassrummet. Det är så över gränsen skamlöst och så oerhört typiskt Socialdemokraterna. De har ingen som helst skam i kroppen.

Denna undercoverstrategi, att verka och samtidigt förneka kopplingen till Partiet, används mycket flitigt. Weidmo Uvell pekar även på hur Fyrvaktaren, en Facebookgrupp med enkom syfte att smutskasta Alice Teodorescu under hennes tid på Göteborgs-Posten, påstår att den saknar koppling till något parti. I själva verket finansieras smutskastningsprojektet helt och hållet av Socialdemokraterna i Göteborg.

Så här går det att hålla på, i fall efter fall visar det sig att Socialdemokraterna är en förljugen, maktfullkomlig och skamlös organisation som beter sig som maktpartier gör i enpartistater. Dess tentakler infiltrerar alla delar av samhället, och självfallet är mainstreammedierna helt ointresserade av att informera allmänheten.

Rörelsen går över lik för att behålla makten och har inga som helst problem med att ljuga och hitta på för att smutskasta sina motståndare. Allt detta samtidigt som partiet har fräckheten att kräva god ton av andra och påstår sig stå ”på rätt sida av historien”.

Det är alltså detta parti, denna rörelse och dessa arbetsmetoder som Centerpartiet och Liberalerna har gett makten. Förstår de inte? Bryr de sig inte? Eller tycker de månne att den socialdemokratiska hegemonin är god och måste upprätthållas?

Socialdemokratin är och förblir fienden för alla som önskar frihet, rättvisa och anständighet. Detta har inte förändrats ett dugg trots samhällsutvecklingen. Snarare har det bara blivit ännu tydligare.