”Some men just want to watch the world burn.” Det klassiska citatet från Christopher Nolans The Dark Knight gör sig ånyo påmint när vi ser förödelsen i amerikanska städer och det växande kaoset även i svenska till följd av urspårade BLM-demonstrationer.

Minneapolis ser ut att vara utsatt för flygbombningar. I Göteborg brann det bilar i natt och en barnfamilj fick sin flyttbil plundrad. Jag känner avsmak och ilska inför våldet och plundringarna, men också en växande hopplöshet. Vi vet ju att de gripna ”demonstranterna” inte kommer få några påföljder. Inga konsekvenser av sitt beteende. Adidasgeneralerna är snart ute på gatan igen och jagar nästa offer. De må inte har briljerat i skolan, men de har åtminstone lärt sig under sin uppväxt är den svenska flatheten låter dem hållas. Alltid.

När vänstern demonstrerar kommer våldet som en automatisk konsekvens. Det heter alltid att det är några individer som förstör. Men vänsterns företrädare är alltid duktiga på att bortförklara eller tona ned våldet. När ligister slog sönder Avenyn under EU-toppmötet 2001 ursäktade den folkkäre artisten Mikael Wiehe detta med att ställa sig frågan ”Vad är väl ett krossat skyltfönster mot ett skövlat folkhem?”. Som om folkhemmet skulle återuppstå av skadegörelsen.

Ofta visas förståelse för den frustration som våldsverkarna uppges känna. Denna förståelse kommer ofta från allsköns påstått antirasistiska organisationer som inte har något vettigt att tillföra vare sig Sverige eller civilisationen i stort.

Identitetspolitiken är vår tids farligaste gift. Dess syfte är att slå split mellan människor, skapa ”rasmedvetenhet” och därmed få rasismen och hatet att gro hos så kallade rasifierade.

Majoritetsbefolkningen har länge funnit sig i detta och dövat sitt dåliga samvete genom att förse identitetspolitikens anhängare med bidrag, låtit dem få makten över våra universitet och till och med infiltrera statsförvaltningen. Denna appeasement-approach har endast gett rasisterna blodad tand. De vill ha mer. Perspektiv på genus, klass och etnicitet ingår nu även i polisutbildningen.

Idéer om att det är hudfärgen som styr vilka vi är, hur vi förväntas bete oss och hur stat och myndigheter ska behandla oss får allt större genomslag. Kombinationen lättkränkthet, offerrollstänkande och extrema idéer kring etnicitet och kön skapar en dödlig cocktail som om den konsumeras av ett lands offentliga institutioner, såsom sker i Sverige, kommer att underminera några av fundamenten i vår västerländska demokrati; rättssäkerheten och likabehandlingsprincipen.

Vi är ute på ett skarpt sluttande plan som kommer att resultera i växande etniska konflikter. I takt med att hatet och föraktet mot den vita befolkningen växer och ges stöd genom offentlig finansiering och ryggdunkar från politiken kommer vi oundvikligen få se en motreaktion. Frågan är bara när den kommer och hur den kommer att se ut.