Efter att ha medverkat till att kastrera svensk försvarsförmåga i flera decennier går Socialdemokraterna nu i bräschen för att rusta upp. Och det lönar sig tydligen i opinionen. Men den som tror att Partiet förändrats bedrar sig.

För den som är bekant med gamla libertarianska teser är ett militärt försvar ryggraden i varje fungerande stat. En stat som inte kan eller vill försvara sina gränser sätter själv ett frågetecken för sitt existensberättigande.

Under lång tid har svenska politiker i brett samförstånd rustat ned och valt att lägga pengarna på roligare saker. Sådant som lockar väljare. Ty försvaret har inte varit prioriterat av vare sig riksdagspartierna eller deras väljare. Att slänga miljarder på militären har inte varit en valvinnande fråga, och i likhet med andra statliga myndigheter har Försvarsmakten valt att lägga tid och resurser på att bli politiskt korrekt genom hbtq-anpassning.

S-regeringen skryter gärna om hur den stärkt försvarsförmågan sedan Socialdemokraterna tog makten 2014, men det har varit fråga om småjusteringar. Först nu, när Europas största land blivit attackerat, orkar S sätta ett tvåprocentsmål för sin försvarssatsning. Det är först när vi riskerar en flyktingkris som blir ännu värre för Sverige än den som genomled 2014 och 2015 som regeringen begriper att säkerhetsläget är illa och kräver en militär upprustning.

Försvarsanslagen ska alltså upp till två procent av BNP. I detta läge, betonade finansminister Mikael Damberg, är det inte rimligt att betala av på statsskulden. Plötsligt och lustigt fick regeringens mantra om hur viktigt det är att betala av på statsskulden ett slut. Det som varit så oerhört viktigt i åtta år anses nu inte rimligt längre.

Därefter föreslog Damberg något som visar att Socialdemokraterna är och förblir samma korrupta parti med samma ruttna syn på alla skattebetalare: en beredskapsskatt. Ministern vill att ha en extra skatt för att finansiera en av grundpelarna i en stat, och detta i ett land som redan har ett av världens absolut högst beskattade folk. Om inte detta avslöjar vilka fullständigt vanvettiga prioriteringar som politikerna gjort med våra skattemedel så vet jag inte vad.

Självfallet behövs ingen extra skatt eller någon skattehöjning för att finansiera en satsning på försvaret. Politiker som Damberg behöver lära sig att prioritera. Det finns myndigheter att lägga ned, politiska korrekta projekt att skrota, bidrag att dra in och rent och skärt trams att kasta i soptunnan.

En ny regering borde göra det till sin främsta prioritering att sätta stopp för skatteslöseriet genom att rensa upp i djungeln av offentligt finansierade dumheter. Här finns åtskilliga miljarder att hämta.

Ty svenska folket betalar inte för lite skatt. Våra skattepengar används till fel saker. Se där något för ett oppositionsparti att gå till val på.