Det är bra drag i kommentarsfältet här på bloggen. Ni är oerhört aktiva, vilket är roligt.

Detta medför samtidigt två saker: dels att jag inte hinner detaljgranska alla kommentarer, vilket innebär att olämpliga kommentarer släpps igenom ibland, dels att diskussionen ofta skenar iväg och hamnar helt off-topic.

Om jag ska detaljgranska alla kommentarer ord för ord (de kan ibland vara rätt långa, som ni vet), kommer det ta en arbetsdag innan de släpps igenom. Jag tror inte det vore så roligt för er som kommenterar, och det skulle också innebära att många skriver samma kommentar två eller tre gånger i tron att den försvunnit. Det förekommer redan.

Jag brukar vara generös med OT-kommentarer, men läsare har lämnat synpunkter på att diskussionen utifrån bloggämnet blir svår att följa när kommentarsfältet fylls med debatter och inlägg om helt andra saker. Det är lite olyckligt.

Detta är därför en uppmaning till alla som kommenterar att försöka hålla er till ämnet, någotsånär. Jag kommer tillåta OT-kommentarer även fortsättningsvis, de är inte sällan de mesta intressanta. Men jag kommer tvingas sätta stopp när hela kommentarsfältet blir off-topic. I synnerhet när det blir grälsjukt och övergår i diskussion om person.

Så. En liten vädjan för att göra diskussionerna mer välkomnande för fler och mer lättgranskade för mig som skribent.

Tack!