Det fanns ytliga likheter mellan Pekka-Eric Auvinen och de två mördarna vid Columbine High, Dylan Klebold och Eric Harris. HAX bloggar om skolmassakern i Finland – nu förefaller det som om gärningsmannen drevs av viljan att utrota mänskligt liv – för miljöns skull. Ekoextremisten Pentti Linkola kan ha inspirerat 18-åringen att begå massmord. Linkola själv menar att massakern var för liten.

”I det långa loppet hjälper det inte att skjuta några skolkamrater. Det krävs en större massrörelse för att få ner befolkningen.”

Denna obehagliga människosyn är inte helt isolerad och jag har bloggat om den här. Det finns en föreställning om att jorden är överbefolkad och att det vore kontraproduktivt att bota sjukdomar som utrotar miljontals människor varje år. Människor förvandlas till problem i stället för möjligheter. Om nu Linkola oroar sig över att vi är för många människor på denna jord, kanske han skulle börja med att dra sitt strå till stacken…

Update: Mister Galens åsikter i korthet (favoriter nedan).

”Any dictatorship would be better than modern democracy. There cannot be so incompetent dictator, that he would show more stupidity than a majority of the people. Best dictatorship would be one where lots of heads would roll and government would prevent any economical growth.”

”That there are billions of people over 60kg weight on this planet is recklessness.”

”Everything we have developed over the last 100 years should be destroyed.”