En schweizisk välgörenhetsorganisation vill erbjuda handikappade som inte kan få sex på annat sätt att köpa sexuella tjänster. Initiativet är utmärkt. Men ordföranden i handikappades riksförbund, Maria Johansson, är upprörd. Enligt henne är det diskriminerande att erbjuda handikappade sex! Hur tänker människan? Fick hon frågan mitt i maten? Var hon nyvaken, full eller hög när hon svarade?

Hon som ska representera handikappade människor i Sverige anser alltså att det är diskriminerande mot de handikappade att de ska få möjlighet till sex precis som alla andra människor. Hon anser att förslaget tyder på ”en kränkande människosyn”. Att påstå att alla handikappade har samma möjligheter att få sex som fysiskt fullt friska människor är att bagatellisera ett problem som många lider av. Fru ordförande kanske inte har problem att få sex, men det finns andra som har det. Ställer du upp och tar hand om dem gratis då, Maria Johansson?