Partisekreterare Schlingmann försöker stjäla tillbaka rättvisebegreppet från socialdemokraterna och vänstern i Aftonbladet. Det går sådär. Schlingmann betonar visserligen vikten av att minska utanförskapet genom att se till att det ska löna sig att arbeta. Så långt har han rätt. Människor som kan arbeta ska arbeta. Schlingmann vågar emellertid inte skriva denna debattartikel utan att flika in att inkomstskillnader är något man bör bekämpa. Han köper vänsterns retorik när han pratar om de ”ökade klyftorna” i samhället.

Att sänka skatten för låginkomsttagare är helt rätt. Det finns alldeles för många människor med för små marginaler i Sverige, människor som lever från lön till lön och inte har råd att spara. Men skulle Schlingmann verkligen vilja ”minska klyftorna” i Sverige, dvs. genomföra en tvångsutjämning av människors egendomar, skulle han behöva göra gemensam sak med Lars Ohly och föreslå radikala skattehöjningar för alla välbeställda. Det är såklart inte borgerlig politik och det skulle inte hjälpa låginkomsttagarna ett endaste dugg. Men det är vad som skulle krävas om Schlingmann gjorde allvar av sin retorik.

Sluta upp med att köpa vänsterns verklighetsbeskrivning om ”klyftorna” i samhället, sluta upp med att prata om höga inkomster som något negativt! Bejaka rikedom och välstånd, försök att arbeta för ett värderingsskifte i svensk politik där det inte är fult bli rik genom eget arbete. Då har du åstadkommit något, herr Schlingmann.

Se även Magnus Andersson.