Tamburmajor Jan Björklund eldar på FRA-försvarets överdriftseld genom att använda Usama bin Ladin som argument för att staten ska få kränka svenska medborgares personliga integritet.

”Tänk tanken att den svenska styrkan i Afghanistan i morgon griper Usama bin Laden. … Inom 24 timmar kan Sverige vara den främsta måltavlan för världens farligaste terrorister.”

Det är en både farlig och patetisk argumentation. Den innebär nämligen att svenska medborgare ska underkasta sig övergrepp från den svenska staten bara utifrån den teoretiska möjligheten att svenska soldater i Afghanistan (som är en liten, liten minoritet av alla utländska styrkor) kanske kan komma att gripa den eftersökte terroristen Usama bin Ladin. Har någon sett oddsen för detta? Ingen vet ens om karln är i livet. Och varför ska förresten en skäggapa med dasspapper runt huvudet, vars existens är synnerligen ifrågasatt, diktera villkoren för svensk integritetspolicy? Det är fanimej skrattretande!

Varken Björklund, Reinfeldt, Tolgfors eller Ingvar Åkesson är intresserade av din eller min personliga integritet. Deras intresse är staten, inte medborgarna. Björklund kan vara en ganska vass debattör och ibland rätt underhållande att lyssna på när han krossar debattörer på vänsterkanten. Men han förblir ett fån i säkerhetspolitiska frågor.

Do not fear. FRA will protect you.