I dag får den artikel som kritiserade klimatalarmismen svar på SvD Brännpunkt. Åter igen görs försöket att utmåla kritikerna som lekmän (kanske ”debattglada lekmän” rent av…?) och försvararna av klimathysterin som fackmän. Detta trots att det finns gott om kunnigt fackfolk som är kritiska till den undergångsvision som målats upp, vi har haft flera av dem på Frihetsfrontens sommarseminarium. Ute i den stora världen är de naturligtvis desto fler.

Artikelförfattarna gör en bra sak: de kräver saklighet av media i frågan. Men jag har svårt att tro att de blir särskilt upprörda så länge medias osaklighet spelar dem i händerna. Det är ju precis vad som sker. Räkna antalet TV-inslag eller artiklar som är kritiska mot Al Gore, mot IPCC eller mot klimathysterin i allmänhet. Räkna sedan inslag/artiklar som följer det klimatalarmistiska spåret till punkt och pricka. SVT:s meteorologer är ju sina egna propagandabärare! I DN Kulturs resesektion informeras läsaren alltid om hur han eller hon ska ”klimatkompensera” sin resa, för att ge oss dåligt samvete när vi åker på semester, och i Gomorron Sverige får vi som resetips att vi måste resa mindre i framtiden. Allt för miljön.

Slutsatsen i Brännpunkt-artikeln är egentligen ett enda stort ”vi vet inte, men vi tror”. Det duger inte att ropa på en radikal omställning av hela samhället utifrån slutsatsen ”kanske, eventuellt”. Det är viktigt att detta kommer fram eftersom det tydligt visar, att det handlar om gissningar, uppskattningar och spekulationer, inte hårda, fasta data som bara kan tolkas på ett sätt. Säg det nästa gång du möter en miljöpartist.