Moderaterna och Socialdemokraterna dominerar opinionsmätningarna inför valet till Europaparlamentet stort. Hur det kommer att gå för övriga partier vet vi mycket lite om.

Piratpartiet har varit i blickfånget sedan en mätning gav dem 5,1 procent av väljarsympatierna och därmed ett mandat i parlamentet. Samtidigt verkar både Junilistan och Sverigedemokraterna få svårt att komma in. Mätningarna är dock omgärdade av enorm osäkerhet. Två andra mätningar ger Piratpartiet allt från 8,5 procent och två mandat till 3,4 procent och noll mandat. Det kommer säkerligen att bitas på piratpartistiska naglar den 7 juni.

Margot Wallström vill att vi röstar. Oavsett var rösten hamnar, ska vi gå och rösta, tycker hon. Det handlar om hennes och EU:s legitimitet, inte om någon genuin oro för demokratiskt underskott som sådant. Det har EU och Margot Wallström själv inga som helst problem med. Just därför ska vi inte ge EU legitimitet. Just därför ska vi inte rösta alls.