Det är lite smärtsamt att se Magnus Hedman intervjuas av Malou von Sivers i Efter tio. Bakgrunden är att han av hovrätten dömdes för sexköp, trots att det inte gick att bevisa att han betalat för sex. Hovrätten ansåg att det räckte att kvinnorna var sminkade, utmanande klädda och talade engelska med brytning för att Hedman skulle ha insett att de var sexsäljare.

Att fällas för sexköp ger en oerhörd skam. Det är också tanken med lagen. Som bekant anser landets justitieminister att minst lika viktig som den juridiska domen är omgivningens dom mot den misstänkte sexköparen. De som misstänks för brott mot den viktiga moralkodexen i Sverige ska hängas ut, skämmas och må så dåligt att de får självmordstankar.

Beatrice Ask måste känna en inre tillfredsställelse när hon ser denna intervju och som programledare gör Malou von Sivers ingen hemlighet av var hennes sympatier ligger. Som sagt, smärtsamt att se.