# Ny LO-bas. Efter över ett decennium som LO-ordförande lämnar Wanja Lundby-Wedin över till Karl-Petter Thorwaldsson. Det är oklart vilken väg Landsorganisationen kommer att ta under sin nye ledare. Thorwaldsson pekade på en rad misstag som har begåtts, men vilka är LO:s framtidslösningar? Hur konservativt kommer LO att förbli? Och kommer de att vara lika hårt knutna till Socialdemokraterna även i nästa val? Med tanken på att andelen LO-medlemmar som röstar på S sjunkit till runt 50 procent finns det anledning fundera på saken.

# Val i Egypten. Det är naturligtvis fantastiskt med ett presidentval i en gammal diktaturstat. Men kanske har det gått lite för fort ändå. Egyptierna väljer nämligen president innan de vet vilka befogenheter har kommer att få. Det ger en liten känsla av… osäkerhet.

# Ny syrisk tragedi – oklart i Jemen. Massakrerna i Syrien avlöser varandra. Senast dog 116 människor i staden Houla, varav minst 32 barn under 10 år. Flera brittiska medier har valt att använda  bilder på de döda barnen för att väcka människors engagemang för det syriska folkets frihetskamp. Efter de återkommande brotten mot mänskligheten i Syrien går det att fråga sig hur det syriska folket orkar kämpa. Men kanske är det så, att allt sorg och smärta bara ytterligare svetsar dem samman mot regimen.

Samtidigt är läget i Jemen oklart. Den förre presidenten Saleh, som vårdades en tid i Saudiarabien, är visserligen borta från makten. Men regimen sitter alltjämt kvar. Den arabiska våren är ingalunda fullbordad.