Det var inte så länge sedan det stod klart att Julian Assange uttömt sina rättsliga möjligheter att överklaga utlämningsbeslutet till Sverige. Men det var förstås att hoppas på för mycket att Julian Assange skulle ta tjuren vid hornen och komma till Sverige.

Senaste kapitlet i denna cirkus är att Assange sökt politisk asyl i Ecuador. Han befinner sig nu på den ecuadorianska ambassaden i London. Det är en bisarr vändning i en redan absurd historia.

I stället för att låta sig utlämnas till Sverige och svara på våldtäktsanklagelserna, som kanske inte ens leder till någon rättegång, väljer Julian Assange att fly. Han gör sig inte bara till åtlöje på detta sätt, han skadar dessutom WikiLeaks.

Assange är förmodligen alldeles för uppfylld av sig själv för att ta in sakliga argument just nu. Genom att få politisk asyl stärker han också sin image som utsatt och hotad av stormakters intressen. Kanske är dessa våldtäktsanklagelser och hot om utlämning till USA det bästa som har hänt hans ego. Han har verkligen blivit någon.