# Krav på Quickkommission. Anhöriga till Johan Asplund och Charles Zelmanovits, två av Thomas Quicks påstådda mordoffer, kräver en medborgarkommission som undersöker hur det gick till när polis, vårdare, läkare och domstolar tillsammans skapade Sveriges värste seriemördare. Den numera pensionerade överåklagaren Christer van der Kwast vidhåller att Quick dömts korrekt. Det är de hovrätter som beviljat Sture Bergwall resning som har gjort fel. Nu när den värsta rättsskandalen i modern svensk historia rullas upp gör sig van der Kwast till åtlöje.  

# Nytt amerikanskt skottdrama. Det dröjde bara några veckor efter att James Holmes skött vilt omkring sig på en biograf i Aurora, Colorado, innan det small igen. I dag sköt någon ihjäl flera människor (just nu uppger medierna sju, inklusive gärningsmannen) i ett sikhtempel i Wisconsin. Vem som begick dådet och varför är ännu oklart, men företrädare för sikherna påminde i kväll i CNN om att de varit utsatta sedan den 11 september på grund av sitt utseende och sin klädsel. Månne är det ännu en vit amerikansk galning som velat ”skipa rättvisa”?

# Pussy Riot inför rätta. Protestgruppen Pussy Riot, som smädat bland andra president Putin och suttit häktade sedan i mars, skulle ställas inför rätta i veckan. Men rättegången har skjutits upp. Vladimir Putin har sagt att han hoppas på en rättvis och mild dom. Kvinnorna borde förstås inte alls vara åtalade utan i värsta fall bötfällda för sitt tilltag i Frälsarkatedralen.