Alltfler har kommit att inse att TV-avgiften är föråldrad. Vi ser inte längre på TV enbart via en mottagare utan använder i dag även datorer och smarta telefoner. Finansieringen av public service behöver ses över.

Detta var precis vad Public serviceutredningen gjorde. Den landade i slutsatsen att en skatt är det bästa sättet att finansiera verksamheten. Det kan man ha synpunkter på, men jag var mest glad över att politikerna för en gångs skull kanske skulle se på verkligheten när de fattade ett beslut och lägga ned Radiotjänst.

Regeringen säger dock nej till att ersätta TV-avgiften med en skatt. Moderaterna vann striden mot övriga allianspartier (surprise, surprise). Det stenåldersmässiga avgiftssystemet blir därför kvar – tills vidare.

Det var väl fan mä! Jag som så smått hade börjat ladda upp för att fira nedläggningen av Radiotjänst.


Tidigare bloggat i ämnet:
Ett litet steg framåt?
Statens mördande reklam
Radiotjänst kan ta sig i häcken