De var överens om det mesta, där de stod i Agendastudion. Gudrun Schyman njöt av att få ännu lite TV-tid och behandlas som en etablerad partiledares like. Annie Lööf tycktes mest mån om att inte kritisera feministledaren för hårt.

För andra gången på kort tid var Feministiskt initiativs Gudrun Schyman inbjuden av SVT för att diskutera feminism. Första gången var det i Aktuellt. Då skulle hennes motståndare vara en socialdemokrat. Ingen kom, så Schyman fick prata ensam. Denna gång stod alltså centerledaren som motdebattör. Eller ska man kanske säga supporter.

Problemet är att båda är feminister, att båda vill använda politiken för att förmå människor att bli lite mer som feministerna vill att de ska vara. Schyman är mer hårdför, men analysen är densamma.

Annie Lööf säger i debatten att hon delar Schymans analys och frustration över att jämställdhetsarbetet ”går för sakta”. Hon säger att hon hoppas att ”den feministiska våren” (Schymans kampanjord) håller i sig. Det var inte två politiska motståndare som stod i Agendastudion – det var två systrar.

Nästa gång kanske vi kan hoppas på att en icke-feminist står på andra sidan bordet. Men det lär väl inte hända före valet. Först ska den feministiska valtriumfen säkras.