Fredrick Federley skriver vettigt om den orimliga sexköpslagen. Det är bra att han lyfter fram sexarbetarnas perspektiv och belyser den diskriminering som lagen skapar. Sexköpslagen utestänger nämligen en grupp människor från samma skyldigheter och rättigheter som vi andra lever efter och har tillgång till. Sexarbetarnas arbete stigmatiseras och deras fria vilja ifrågasätts. Kort sagt: deras mänsklighet förringas.

Sexköpslagen är moralistisk, men framför allt är den ideologisk. Den är resultatet av decenniers lobbying från extremfeminister på vänsterkanten och konservativa fåntrattar på högerkanten. Hur omaka detta par än kan te sig har deras mål varit gemensamt: att med politiska medel reglera sexualiteten.

I dag har debatten i riksdagen helt dött ut. Att Federley försöker väcka den är välkommet, men vi behöver göra mer än så. Jag anser att vi behöver en årlig demonstration/parad för den fria sexualiteten. Det finns tillräckligt med människor med rimliga åsikter i frågan för att lyckas med detta. Vi behöver även sexarbetarnas egna röster i betydligt större utsträckning.

Nästa år ämnar jag skriva en C-uppsats i ämnet, med utgångspunkt i sexarbetarnas vardag. Den som så få av lagens försvarare bryr sig om.

I ett urval av tidigare bloggposter i ämnet har jag lagt ut texten lite mer:

Till Bodström och andra hycklare
Inskränkthet och intolerans i sexköpsdebatten
Vem är offret?
Okunskap och påhittade sanningar
Sexköpslagen under luppen
Sverige+fri sexualitet = nonsens
Jävla moralister!